Novinky v aplikaci Účtovna

Právě jsme provedli aktualizaci aplikace Účtovna. V tomto článku probereme hlavní změny, na které v Účtovně narazíte.

Finanční přehled vaší firmy

Při přihlášení do aplikace nebo při kliknutí na logo Účtovna v aplikaci se přesunete na stránku s finančním přehledem vaší firmy. V závislosti na vámi zadaných dokladech v aplikaci zde uvidíte různé přehledy v podobě grafů (viz. následující obrázek).

update01

Pro zvolený rok zde naleznete následující přehledy:

Pod těmito přehledy budete moci procházet vaše naposledy vytvořené či upravené faktury a doklady (viz následující obrázek).

update03

Kopírování faktur

V náhledu faktur, a to jak vystavených tak přijatých, máte nyní možnost kopírovat fakturu. Pomocí této volby se vám otevře formulář pro tvorbu nové faktury s předvyplněnými políčky s údaji faktury, kterou kopírujete. Všechna tato políčka můžete samozřejmě libovolně upravovat.

update04

Vyhledávání v dokladech a filtrovaný soupis dokladů

Obdobně jako jste doposud mohli vyhledávat v seznamu faktur, máte nyní stejné možnosti i v případě seznamu dokladů. Pomocí tlačítka filtrovat se vám otevře formulář, ve kterém můžete zadat omezující podmínky pro vyhledávání v seznamu dokladů (viz. následující obrázek).

update05

Vyhledávání v partnerech

Také v případě seznamu partnerů můžete nyní využít možnosti vyhledávání. Vyhledávací formulář zobrazíte pomocí tlačítka filtrovat (viz. následující obrázek).

update06

Ve formulářích faktur a dokladů máte při výběru partnera nově také možnost vyhledávat dle názvu v seznamu partnerů.

Výběr množství řádků v seznamech faktur či dokladů

Nyní můžete v seznamech faktur, dokladů i partnerů nastavit počet řádků, který se vám bude zobrazovat na jedné stránce. Tuto volbu si aplikace uchovává mezi jednotlivými přihlášeními a mezi jednotlivými seznamy.

update08

Nastavení zaokrouhlování ve fakturách i dokladech

Od této chvíle budete moci ve formulářích faktur a dokladů nastavit, zda-li se má celková částka faktury, respektive dokladu, zaokrouhlovat na celé koruny.

update07

Pokladní a bankovní deník

Nově můžete vytvářet pokladní a bankovní deníky. V jednom deníku tak nyní můžete sledovat soupis všech pokladních, respektive bankovních, dokladů za zvolené časové období. Tyto nové deníky najdete společně s peněžním deníkem pod volbou Deníky v hlavním menu aplikace.

update02

 

Z našeho blogu:

PF 2024

Přejeme Vám mnoho úspěchů do nového roku 2024. Vaše Účtovna.

Změny sazeb DPH v roce 2024

Jak jistě víte, od ledna roku 2024 nás čekají změny v sazbách DPH. Dojde ke zrušení dvou snížených sazeb DPH 10 % a 15 %. Zároveň přibude nová snížená sazba DPH 12 %.