Přechod do nového roku v Účtovně

V tomto článku se blíže podíváme, jak probíhá přechod do nového roku v aplikaci Účtovna. Přechod do nového roku je v Účtovně velmi jednoduchý a nevyžaduje ze strany uživatele žádné složité úkony.

Tvorba nové faktury

Jediné co je zapotřebí učinit, je vytvořit novou fakturu případně doklad, u kterého nastavíte datum vystavení (resp. platby) na datum nového roku. Po uložení faktury/dokladu se aplikace přesune na seznam faktur/dokladů příslušného roku, jak ilustruje následující obrázek. V tomto případě jsme tedy zadali novou fakturu s datem vystavení 10.01.2017, po uložení faktury aplikace zobrazila seznam vystavených faktur z roku 2017, ve kterém se nachází naše první faktura daného roku.

 

Účtovna - přechod do nového roku

 

Účtovna automaticky vytváří nové číselné řady pro příslušný rok a tak se nemusíte o nic starat. Na obrázku si rovněž můžete všimnout nového tlačítka vybrat rok, které se zobrazuje v případě, že máte vytvořené faktury/doklady v alespoň dvou letech. Tímto tlačítkem se můžete přepínat mezi jednotlivými roky, ve kterých máte vytvořené faktury/doklady.

Z našeho blogu:

PF 2024

Přejeme Vám mnoho úspěchů do nového roku 2024. Vaše Účtovna.

Změny sazeb DPH v roce 2024

Jak jistě víte, od ledna roku 2024 nás čekají změny v sazbách DPH. Dojde ke zrušení dvou snížených sazeb DPH 10 % a 15 %. Zároveň přibude nová snížená sazba DPH 12 %.